12 september 2024

Ontmoet onze nieuwe externe vertrouwenspersoon

In de cao voor het Kartonnage- en Flexibele Verpakkingenbedrijf is een afspraak gemaakt over het aanstellen van een externe vertrouwenspersoon voor de sector om werkgevers en werknemers te ondersteunen bij het creƫren van een veilige werkomgeving. FCB biedt namens cao-partijen vanaf 1 oktober 2024 de mogelijkheid om gebruik te maken van een sectoraal afgesloten contract met de onafhankelijk externe vertrouwenspersoon Bonst.nl.

Sociale partners zetten zich in voor een veilig, gezond en prettig werkklimaat voor alle werknemers in de sector. Helaas komt ongewenst gedrag zoals pesten, (seksuele) intimidatie, agressie, geweld en discriminatie nog steeds voor. Dit vormt niet alleen een risico voor de arbeidsomstandigheden, maar ook voor de prestaties van bedrijven en het functioneren van de sector als geheel.

In Nederland krijgen jaarlijks meer dan een miljoen mensen te maken met dit soort ongewenst gedrag op het werk. Ondanks de inspanningen om dit terug te dringen, blijft er veel werk te doen. Daarom wordt momenteel gewerkt aan een nieuw wetsvoorstel dat werkgevers verplicht om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Deze vertrouwenspersoon speelt een cruciale rol in het terugdringen van ongewenst gedrag en het bevorderen van een veilige werkomgeving.

Werkgevers in de sector Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen kunnen hun werknemers vanaf 1 oktober 2024 een centraal loket aanbieden waar zij zich kunnen melden als zij te maken hebben met ongewenst- en/of grensoverschrijdend gedrag binnen het bedrijf. De kosten voor het eerste gesprek met onze vertrouwenspersoon zijn voor rekening van FCB. Op deze manier kun je als werkgever eenvoudig een stap zetten in goed werkgeverschap. Zeker voor bedrijven die het lastig en kostbaar vinden om een eigen vertrouwenspersoon aan te stellen kan dit uitkomst bieden.

Tijdens het event dat Kartoflex samen met FCB op 26 september organiseert kan kennis gemaakt worden met Miriam Bonsing (Bonst.nl), de externe vertrouwenspersoon voor de kartonnage- en flexibele verpakkingsbedrijven. Hierna volgt snel meer informatie over hoe van dit aanbod gebruik kan worden gemaakt. Houd onze nieuwsberichten in de gaten.

Wil je op 26 september ook kennismaken met de externe vertrouwenspersoon? Kom dan ook naar het event en meld je aan via deze link.