19 december 2023

Ledenvergadering 23 november 2023

Op donderdag 23 november kwamen leden van Kartoflex bijeen op de schilderachtige locatie Hoeve Ravenstein in Baarn voor de jaarlijkse Najaarsledenvergadering. Een bijzonder kenmerk van deze vergadering was de mogelijkheid voor geassocieerde leden Raetsheren en ManRoland om zichzelf voor te stellen aan de Kartoflex-leden, waarbij het belang van netwerken binnen de vereniging werd benadrukt.

Tijdens de vergadering deelde Siem Haffmans van Partners for Innovation waardevolle inzichten over cruciale onderwerpen zoals de Single Use Plastics Directive (SUPD), de Packaging and Packaging Waste Regulation, (PPWR), en het debat over eenmalig versus meermalig gebruik van verpakkingen. Haffmans onderstreepte de uitdagingen die bedrijven tegenkomen bij het navigeren door deze complexe regelgeving en verantwoordelijkheden.

De presentatie bood mogelijk een verhelderende blik op de kernpunten die bedrijven moeten begrijpen om te voldoen aan de evoluerende normen op het gebied van duurzaamheid en verpakkingsverantwoordelijkheid. De complexiteit van deze kwesties benadrukte het belang van het bijblijven met de laatste ontwikkelingen en het aangaan van partnerschappen met organisaties die expertise bieden in dit snel veranderende landschap.

Na de informatieve sessie van Haffmans betrad de gerenommeerde meteoroloog en ondernemer Gerrit Hiemstra het podium als key-note speaker. Hiemstra boeide het publiek met een intrigerende presentatie over klimaatverandering en de impact ervan op diverse sectoren, waaronder de verpakkingsindustrie die Kartoflex vertegenwoordigt.

De presentatie van Hiemstra benadrukte de relevantie van klimaatverandering voor de verpakkingsindustrie en inspireerde wellicht de aanwezige leden om nog verder na te denken over duurzame oplossingen. Het evenement bood niet alleen een platform voor informatieve sessies en netwerken, maar vestigde ook de aandacht op de noodzaak om in de bedrijfsvoering de veelheid aan zeer uitdagende regelgeving het hoofd te bieden. Het beste is om pro actief om te gaan met de uitdagingen die de huidige verstrekkende regelgeving en de impact van klimaatverandering van ondernemers vereisen.