24 juni 2021

"Er kan iets aan de hand zijn, zonder dat je het weet."

2016. Bij Amcor Flexibles in Zutphen laat Hans Grootjans zijn gezondheid checken in het kader van Vitaal Verder. Erg verrast is de teamleider productie/logistiek team niet als er bij hem een te hoge bloeddruk en verhoogde cholesterolwaarden worden geconstateerd. Zijn vader had ook hoog cholesterol – zoiets kan erfelijk zijn. 

Hans krijgt het advies toch even langs de huisarts te gaan. "Die kon niks bijzonders ontdekken," vertelt hij. "Ik had ook geen klachten. Hij gaf me wel het advies een paar kilo af te vallen."Hans Grootjans, Amcor Flexibles Zutphen

 Vitaal Verder

In november 2020 stopt de Vitaal Verder-bus weer bij Amcor. Hans is nieuwsgierig naar wat er dit keer uit de tests zal komen. Hij voelt zich nog steeds goed en is zelfs een paar kilo lichter dan vier jaar ervoor. Zijn cholesterolwaarden zijn iets gedaald, maar aangezien hij nog steeds die hoge bloeddruk heeft, wordt hij wederom doorgestuurd naar de huisarts.

“Ik was inmiddels de 50 gepasseerd en de huisarts besloot daarom een iets uitgebreider onderzoek te doen dan in 2016." Er wordt bloed geprikt en Hans’ urine wordt onderzocht. De uitslag is een grote schok. ‘Ik bleek prostaatkanker te hebben.’

Gratis gezondheidscheck

Hans beseft maar al te goed dat hij zonder Vitaal Verder gewoon was doorgelopen totdat hij wél klachten had gekregen. "En dan is het vaak al te laat. Daarom is het zo goed dat Vitaal Verder bestaat. Als je de kans krijgt om je gezondheid te laten checken ben je dom als je daar geen gebruik van maakt."

Hans’ prostaat is inmiddels verwijderd en de vooruitzichten zijn rooskleurig. "Ik ga binnenkort met een vervolgtraject beginnen bij OVGM, maar eerst krijg ik nog een aantal nabestralingen. Daarna gaan we naar een gezonder eetpatroon kijken en ga ik onder begeleiding het sporten oppakken. Ik voel mezelf nog jong genoeg!"

Meer over Vitaal Verder bij Amcor Flexibles Zutphen >>>