21 juni 2021

"Met Vitaal Verder kreeg ik de gezondheidstips die bij mij passen."

In 2016 deed Agnes Tjallinks mee met Vitaal Verder. Zonder aarzelen meldde ze zich ook nu weer voor de Vitaliteitscheck bij de Vitaal Verder-bus toen die voor de deur van Amcor in Zutphen parkeerde. "Ik heb niet veel gezondheidsissues, maar ik hou graag bij hoe mijn lijf het doet. Onderwerpen als stress, werkbelasting, zithouding: ik leer er graag over. Zeker nu ik ouder word en de pondjes er niet vanzelf meer afgaan, zoek ik tips over goede voeding en een gezond eetpatroon."

Vakmensen in Actie

Agnes Tjallinks, AmcorAgnes vulde de Vitaal Verder-vragenlijsten in en liet zich fysiek meten en testen. "Ik kwam goed uit de fitheidstests, maar wilde toch graag een paar kilo kwijtraken. Daarover kon ik in het vervolgtraject Vakmensen in actie sparren met Ellen van Oude Vrielink Gezondheidsmanagement. Ik ben erg tevreden over de begeleiding die ik van haar kreeg. Ze schreef me niks voor maar keek samen met mij naar wat het beste werkt voor mij. Ellen adviseerde me om een tijdje alles wat ik at bij te houden in de Eetmeter-app van het Voedingscentrum. Daaruit bleek dat ik best goed bezig was qua gezond eten, maar dat ik iets te veel eetmomenten had op een dag."

Meer bewegen

Agnes ging terug naar drie keer per dag een goede maaltijd. "Ik ben inmiddels een paar kilo kwijt en voel me fitter, slaap ook beter. Mijn kleding koop ik een maatje minder. Ik ben dus heel blij met Vitaal Verder, het heeft mij echt geholpen. Ik weet beter welke voeding bij mij past en ben meer gaan bewegen. Ik heb gelukkig een zeer actieve man die graag 18 holes golft, dat motiveert ook. Vitaal Verder heeft mij bewuster gemaakt. We gaan altijd maar door, maar ik vind mezelf en mijn gezondheid belangrijk genoeg om er aandacht aan te besteden. Vitaal Verder geeft mij die kans. Over vier jaar doe ik weer mee."

Meer over Vitaal Verder bij Amcor Flexibles Zutphen >>>