Investeren in duurzame inzetbaarheid loont

Steeds meer werkgevers en werknemers onderschrijven het belang van duurzame inzetbaarheid. Gezonde, productieve en gemotiveerde mensen vormen immers de basis voor gezonde en productieve bedrijven. Ook in de kartonnage- en flexibele verpakkingenbranche.

Er zijn genoeg redenen om met het thema duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Voordelen voor werkgevers kunnen zijn: een lager ziekteverzuim, een hogere productiviteit en een sterk imago van hun bedrijf, waardoor het aantrekken van nieuwe medewerkers makkelijker wordt.

Werknemers kunnen door in hun eigen duurzame inzetbaarheid te investeren hun arbeidsmarktpositie versterken, gezond en vitaal blijven en hun werkplezier vergroten. 

FCB ondersteunt bedrijven bij duurzame inzetbaarheid

Wil je als werkgever, HR of OR zelf aan de slag met duurzame inzetbaarheid in jouw bedrijf? FCB biedt een handige toolkit om je op een leuke en inspirerende manier op weg te helpen bij het werken aan duurzame inzetbaarheid. De toolkit Expeditie DIY is je reisbegeleider. In de toolkit vind je verschillende werkbladen die je stap voor stap begeleiden tijdens de expeditie. Lees hier meer over de toolkit

Met een gezondheids- en vitaliteitscheck krijgen medewerkers inzicht in de eigen gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid en ontvangen zij persoonlijk advies over wat zij kunnen doen om de gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Het instrument geeft werkgevers inzicht in werkgerelateerde risico’s, zodat op tijd preventieve maatregelen kunnen worden genomen. In 2022 zijn via FCB 250 gezondheids- en vitaliteitschecks beschikbaar voor werknemers, vindt hier hoe deze aangevraagd kunnen worden.