Safety Checks

Arbo-experts uit de branche delen graag hun kennis met je

Geleidelijk aan trekt de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) zich steeds meer terug van de werkvloer. Bedrijven dragen daardoor zelf verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving. Dat is een pittige uitdaging. Het adviessysteem Safety Checks van Kartoflex biedt gelukkig uitkomst.

De Safety Check is onderdeel van een sectoraal programma dat is bedoeld om de arbeidsveiligheid in onze branche verder te verbeteren. De bezoekende Safety Checkers zijn, stuk voor stuk ervaren veiligheidsdeskundigen, die worden ingezet om collega’s te adviseren.

De Safety Checker maakt met een vertegenwoordiging van het bedrijf een rondgang, waarbij het accent ligt op de arbeidsveiligheid in de praktijk. De Safety Checker is opgeleid om risico’s te herkennen die soms in de drukte van de dagelijkse bedrijfsvoering over het hoofd worden gezien. Tijdens de rondgang benoemt de Safety Checker wat hij ziet en kan hij meedenken over mogelijke oplossingen. Als sluitstuk wordt een verslag gemaakt met aanbevelingen waar het bedrijf mee verder kan. 

Eens in de twee jaar ontvangen de bedrijven een uitnodiging voor een Safety Check, maar zelf een afspraak maken is ook mogelijk. Het Safety Check-team komt graag langs voor een goede analyse en een advies over de veiligheidssituatie binnen het bedrijf. Neem hiervoor contact op met het Kartoflex-secretariaat. 

Download brochure Safety Checks